Juhtkiri: Bürokraatiaveski hammasrattad

Mustjala valla Angeste talu tagastamise kohtusaaga paneb nõutult käsi laiutama. Ja küsima, kuidas on ometi võimalik, et tõe väljaselgitamine võtab aega aastaid ja aastaid ning igas kohtuinstantsis avastatakse mõni uus nüansike, mille kallal sõna otseses mõttes edasi jahuda.

Me ei tahaks vist keegi olla nende inimeste nahas, kes on selliselt jäänud bürokraatiaveskite hammasrataste vahele – ühel päeval saavad nad positiivse kohtuotsuse, teisel peavad aga leppima teadmisega, et kõik algab taas otsast peale.

Tänasel leinapäeval olekski ehk paslik küsida, miks Eesti riik oma niigi kannatanud rahvast selliselt piinab, et kunagi osaks saanud ülekohut ei suudetagi heastada ega lõpetada. Ärge ometi öelge, et kohtutel on palju tööd ja sellepärast kohtuasjad venivad. No miks küll on meie kohtutel siis palju tööd?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)