Mototoober toimub tänavu Karujärvel (5)

Mototoober toimub tänavu Karujärvel

 

Motomeeste traditsiooniline kokkutulek Mototoober toimub tänavu Karujärvel nädal pärast Õlletoobrit.

Miks seekord just Karujärvel kokku saadakse, põhjendas mototoobri eestvedaja, Ösel MC Motoklubi juht Erki Evestus, et kui kokkutulek Saaremaal teha, siis peab ikka vee ääres olema. “Ja Karujärve on selline koht, kus on kõik olemas. Telkimisplatsid, toitlustamine, korvpalli- ja võrkpalliplatsid, kus saab võistelda,” selgitas Evestus, kelle sõnul on kohavahetus vajalik.

Sel aastal Õlletoobriga, mis Leisi vallast Oitmelt Kuressaare lähedale Suure Tõllu puhkekülla kolib, koostööd ei tehta. “Eks sellest on muidugi kahju, see oli Eestis ainulaadne. Aga ju nad kasvasid lahku või kas just lahku, aga ära nagu tüütas,” arutles Evestus.

Mototoober on plaanis korraldada nagu ikka Saaremaa-pärane. Evestuse sõnul pakutakse kohapeal kindlasti ka koduõlut ja esinevad Saaremaa taidlejaid. Kohale on lubanud tulla Leisi valla vahvad naised ja ka nabatantsijad.

Seda, kui palju osalejaid tänavusele Mototoobrile tuleb, ei osanud Evestus veel prognoosida. “Meil on olnud kuni 700 osalejat, aga eks me arvestame ka seda, et ajad on rasked. Arvestada võib umbes 300-ga ja üle selle. Info on läinud naaberriikidesse ja on lubatud tulla. Niipalju tagasisidet on,” rääkis Erki Evestus, kelle sõnul üritatakse ka Kuressaares traditsiooniline paraad korraldada.

Mototoober toimub 22.–24. juulil, Õlletoober on planeeritud 15.–16. juulile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 279 korda, sh täna 1)