Linnuses eksponeeriti neljajalgseid

Linnuses eksponeeriti neljajalgseid

Foto: Egon Ligi

Eile kella kahest päeval oli kõigil huvilistel võimalik külastada Saaremaa muuseumi ja tutvuda näitusel välja pandud toolidega. Silma hakkas erinevaid toole: mis kunagi just lossi jaoks tehtud; tool, millel istus alati kõige tähtsam mees; toolid, mis raekoja kontserdikuulajatele valmistatud; lastetoolid; tööliste toolid või tool-prill-laud.

 Muidugi oli väljas ka vähema kui nelja jalaga toole, kuid huvitavaks tegi näituse hoopis see avastus, et nii mõnigi eksponaat näeb ka pärast 300 aasta möödumist välja uus ja uhke.

Uhkelt võisid end tunda noored külastajad, kellele pakuti võimalust mõnel toolil istuda ja lasta end pildistada. Muidugi koos õige vanaaegse kübara ja siidisalliga. Poisid said aga loa istuda 100-aastasel maavanema ametitoolil ja jääda pildile nagu üks õige maavanem, stiilne kübar peas. Fotol näitab näituse kuraator ja muuseumi peavarahoidja Maret Soorsk, et need toolid on tehtud spetsiaalselt lastele.

Peale toolidega tutvumist liiguti edasi ülemisele korrusele Jürje Koerti juhendusel ise väikest tooli valmistama. Puidust ruumiline pusle kokku pandud, kaunistati see ilupaberite jms – igaüks oma maitse kohaselt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 55 korda, sh täna 1)