Kortermaja rõdu ehib rassistliku sümboliga lipp (17)

Kortermaja rõdu ehib rassistliku sümboliga lipp

Autor: erakogu

Kuressaares Mooni tänaval asuva korterelamu rõdult jäi Saarte Hääle lugeja kaamerasilma ette sinisepunasekirju tärnikestega lipp, mis kannab laias maailmas teadupoolest rassistlikku sõnumit.

Politseil pole oma kinnitusel niinimetatud rassismilipu osas suurt midagi ette võtta. Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles Saarte Häälele, et neil puudub õiguslik alus, et antud lipu eksponeerimine isikul keelata.

“Ka ei toeta keelustamist üksi teine kehtiv õigusakt, sealhulgas Kuressaare linna heakorra eeskiri,” märkis Tammeleht. Rassismi õhutamine pole sellise tegevuse puhul politsei pressiesindaja sõnul tuvastatav. “Pole ka teada, et Kuressaares oleks varasemalt rassismi kui sellise ilminguga probleeme olnud,” lisas ta.

Ka Kuressaare linna heakorra järelevalve spetsialist Heino Vipp ütles Saarte Häälele, et karistusseadustik iseenesest sellise asja kohta midagi taunivat või keelavat ei märgi. Vipi sõnul tuleks lipuriputajal endalt küsida, mida ta täpsemalt sellise teoga taotleb ja kas ta ikka annab endale aru, millega täpsemalt tegu on. “Kui see on nali, siis ei ole see vaimukas,” leidis Heino Vipp. “Ta võib seda oma kodus teha, näiteks külmkapi uksele riputada. Selline tegevus ei sobi meie kultuuriruumi,” nentis ta.

Kõnealune lipp on rohkem levinud Ameerika lõunaosariikide rassistlike rühmituste seas. Näiteks kasutatakse seda seal n-ö asenduslipuna riigilipu asemel, kuna viimast peetakse juutide kontrollitava valitsuse lipuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 288 korda, sh täna 1)