Sõrves nähti õliseid veelinde

Sõrve sääre tipus elav linnumees Mati Martinson nägi nädala hakul seal kandis toimetamas järjekordseid õliga määrdunud linde. Ühe hinge heitnud õlise auli leidis ta kaldalt ja kaht auli, kes üritasid sulgi puhastada, märkas eemal merejääl, vahendab Eesti Päevaleht.

Martinson märkis, et märtsis avastati üks õliga määrdunud sulekuuega luik ka Atla lahes. Ühtlasi lisas ta, et üksikuid õliseid linde nähti Saaremaal ja Hiiumaal liikumas ka jaanuari keskel. Martinson nentis, et väikestest merereostustest aimu andvaid üksikuid õliseid linde näeb tiheda liiklusega laevateede lähistele jäävas Sõrves paraku pea igal aastal. „Ilmselt oli ka seekord mingi väiksem reostus, kuid linnud määris see ikkagi ära,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)