Veere ja Mõntu sadam saavad investeeringutoetust (1)

Traalipüüdjate tootjaorganisatsioonid valisid välja seitse traallaevade sadamat, kuhu Eesti riigi ja Euroopa Kalandusfondi toel investeeritakse lähiaastatel 6,4 miljonit eurot.

Eesti kalapüügiühistu tegevjuht Mart Undrest ütles Saarte Häälele, et Saaremaalt on toetust saavate kalasadamate nimekirjas Mõntu ja Veere. Seni on veel selgusetu, kui palju ja millal ükski väljavalitud sadamatest toetust saab.

“Sadamaomanikel on kindlasti visioon olemas, aga keegi ei hakka tellima täismahus kalleid projekte enne, kui on selge, milline tuleb rahaeraldus ja kuidas laheneb kaasrahastamine,” hoidus Mart Undrest sadamate plaane täpsustamast.

Põllumajandusministeeriumi asekantsleri Toomas Kevvai sõnul valiti toetust saavad sadamad välja lähtuvalt sellest, millistes kohtades traallaevad kõige enam kala lossimas käivad. Sadamate arendamisel on riigi partnerid Eesti kalapüügiühistu, Eesti traalpüügi ühistu ja Eesti kutseliste kalurite ühistu, kelle liikmed püüavad kokku üle 90 protsendi Eesti kilu- ja räimekvoodist.

Toetuse omafinantseeringu suurus on minimaal-selt 20 protsenti ja ühe sadama peale tohib kogusummast kulutada maksimaalselt kolmandiku.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)