Pihtlas panid pensionärid aluse uuele traditsioonile (2)

Pihtlas panid pensionärid  aluse uuele traditsioonile

VANU AEGU MEENUTAMAS: “Väga kena oli kõik, tipp-topp pidu,” kiidab Helga Kalle Laimjalast (paremal), kes on parasjagu jutuhoos kunagise reisikaaslase Urve Hirsiga Pihtlast.
Foto: Mae Nõu

Möödunud laupäeval kogunes Sandla kultuurimajja üle saja inimese, et alustada uut traditsiooni – kahe valla pensionäride päeva. Otsa tegid lahti Pihtla ja Laimjala valla eakad.

“See oli minu mõte alternatiivina kolme valla – Valjala, Leisi ja Pihtla – pensionäride peole, mis meil aastaid toimus. Kuna Valjala sellest üritusest aga loobus, siis tuli alternatiiv leida,” selgitas Sandla kultuurimaja direktor Annely Õisnurm uue traditsiooni sündi.

Ta lisas, et Pihtla valla pensionärid väga tahtsid sellist pidu, kus saaks kokku omaealistega teistest valdadest. Annely Õisnurm pakkunud siis Laimjala rahvamaja juhatajale Mae Nõule sellise kahe valla variandi välja, et mis ta arvab.

“Mae oli nõus ja nüüd hakkab see pensionäride päev niimoodi toimuma, et sel aastal oli pidu Pihtlas ning järgmisel aastal kutsub Laimjala Pihtla eakad endale külla ja seejärel siis vaadatakse, milline vald järgmisena ette võtta,” sõnas Õisnurm.

Sisukas eeskavas laulis Pihtla naiskoor, esinesid külapillimees Ain Hannus ja šõutantsutrupp Emma. Kaali põhikooli huvijuht Krista Kütt naerutas pidulisi oma mitmete tiitlitega pärjatud monoetendusega “Sakkuspea Hamleet”. Tantsuks mängis Toomas Anni. Üles oli pandud ka valla käsitöönäitus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)