Orissaare gümnaasium jagas Peetreid

Orissaare gümnaasium jagas Peetreid

AASTA SIIS OLI 64: Vanamees (Romario Niits) ja tema teinepool (Merily Porovart) meenutamas oma koolilõpupidu.
Foto: Elina Kalm

14. Orissaare gümnaasiumi ülekoolilised näitemängupäevad tõid 18. märtsil Orissaare kultuurimaja lavalaudadele 10 näitetruppi, kõrvale jäid tänavu vaid 9. ja 12. klass. Selleaastaste etenduste teemaks oli koolilood, kuid laval sai näha nii kakukest, Jussikest kui ka rahvatantsu, sekka erinevaid variatsioone igihaljast “Kevadest”, seitset venda, kurje keemikuid, laulu ja esimest armastust.

Hindajaiks olid kutsutud kauaaegne õpetaja Juta Porgand, Kuressaare Linnateatri projektijuht Elen Pärtel, rahvusooperi Estonia koorisolist Helen Oll ning harrastusnäitleja ja eelmise aasta näitemängupäevade võitja Robert Vahter.

Kõige noorematest osalejatest sai Peetrikese väga tervikliku ja detailideni läbimõeldud etenduse “Varese lõunamaareis” (lavastaja õp Kai Paasoja) eest kolmas klass. 5.–8. klasside üsna tasavägiste ja mõneti sarnaste koolielu sketšides kajastavate lavastuste hulgast pälvis Väikese Peetri 5. klassi trupp Meie Ka lavastusega “Väikese poisi suur mure” (õp Katrin Kirs, Hilde Kurg).

Suurt Peetrit ihkavaid näiteseltskondi oli seekord ainult kaks, žürii otsusel tunnistati parimaks Kontsad ja Lipsud (10. klass) lavastusega “Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus” (õp Mare Noot), mille inimese eluteed järgiv sisutihe süžee tõi tegevuse vahepeal ka köhakakofoonilisse saali ja teenis kokkuvõttes tugeva aplausi.

Välja anti ka mitmeid näitlejapreemiaid, mille said Helena Teesalu (1. kl), Saara Väli (2. kl), Johanna Nõukas (2. klass), Airiin Ling (3. kl), Ivar Äkke (5. kl), Lauri Kiirend, eriti toreda lauluhäälega poiss Lembitu Valdmets, “parim vanamees, keda nähtud” Romario Niits, Merily Porovart, Johanna Pitk (kõik 10. kl) ning Alo Oll (11. kl) ja Katrin Kivihall (11. kl). Eripreemiaga tänati vapralt köhaga võidelnud Kristofer Kollot (1. kl) ning kultuurimaja auhind kuulus kõige paremini proove teinud ja arvukamate rekvisiitidega 6. klassile.
Magusaga peeti meeles kõiki tegijaid, lavastajaid, juhendajaid ja hindajaid.
“Minu jaoks oli täna kaks tõelist pärli – Lembitu laul ja Romario vanamees,” sõnas žürii esimees Robert Vahter vahetult pärast üritust. Auhind, tünnil kükitav konn Peeter pärineb näitemängupäevade algusaastast 1997, mil kohalikust valikuvõimalusteta kaubandusest leiti vaid kolm ühesugust konnakuju.

Elina Kalm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 77 korda, sh täna 1)