Lume sulamine toob koerajunnid päevavalgele (14)

Päikeselised kevadilmad toovad taas päevakorda probleemi, et Kuressaare tänavatel lume ja jää alt välja sulanud koerte ja kasside väljaheited häirivad jalakäijaid.

“Astusin eile hommikul sisse, Uus tänav on kuni pargini junne täis. Uskumatu, et inimesed oma loomade väljaheiteid ära ei korista!” kurjustas eile jalgsi tööle rutanud naine. Ta lisas, et ei saa aru sellest, et loomi tahetakse pidada, aga nende järelt koristada ei suudeta.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Silver Saluri tõdes, et tegu on igakevadise probleemiga. “See on jätkuvalt murekoht, et nii mõnigi koeraomanik lihtsalt ei vaevu oma lemmiku väljaheiteid tänavalt ära koristama. Oma ümbrusest ja kaaskodanikest võiksime niipalju siiski hoolida, et ei jäta oma looma järelt koristamata,” lausus Saluri. Pressiesindaja sõnul on kojamehed Kuressaares siiski üsna kiired reageerima ja näevad tänavate puhtana hoidmisega vaeva, ka Linnamajanduse harjaauto sõidab ringi.

“Samas on lemmiklooma järelt koristamata jätmine heakorraeeskirjade rikkumine ja selle eest on õigus trahvida. Selleks et trahvida, peab kodaniku tabama otse teolt. See ei ole aga sugugi lihtne,” selgitas Saluri. Ta lisas, et abi on siinkohal näiteks kodanikujulgusest – kui näeme tänaval, et keegi oma koera järelt ei korista, on meil kõigil õigus omanikule märkus teha.

“Mida enam me kodanikena oma ümbrusest lugu peame ja hooletuid korrale kutsume, seda suurem tõenäosus on, et ühel hetkel keegi oma koera järelt koristamata enam ei jäta. Nii on suur samm puhtamate tänavate poole astutud,” julgustas Saluri kõiki linnakodanikke hoolimatuid loomapidajaid korrale kutsuma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)