Koerteklubi Aktiiv võistles Winter Cup’il

Koerteklubi Aktiiv võistles Winter Cup’il

SAARE NAISED JA KOERAD: Vasakult Ly Saar ja Alaska malamuut Snowtear, Kaidi Kask ja Saksa lambakoer Golttvizen Hof Bodo ning Reena Tasa ja Saksa lambakoer Briatore Rits.
Foto: Kätlyn Prank

Nädalavahetusel toimus Harjumaal koerteklubi Articus korraldatud Articus Winter Cup’i kuulekuskoolituse võistluste II etapp. Saaremaa koerteklubi Aktiiv võistkond saavutas seitsme hulgas viienda koha.

Winter Cup on ainuke võistlussari, mis toimub talvel õues, kus koertel tuleb võistelda hoolimata talvistest ilmastikuoludest. Kui esimesel etapil pidid koerad võistlema lumetuisus, siis selgi korral oli nii lumesadu kui ka jäätunud võistlusplats. Sellised ilmaolud soosisid meie võistluspaari Ly Saart ja kelgukoerana tuntud Alaska malamuudi tõugu Snowteari, kes saavutasid individuaalarvestuses kaheksa osaleja hulgas kergemas ehk esimeses astmes kolmanda koha.

Reena Tasal ja Saksa lambakoeral Briatore Ritsil nii hästi ei läinud. Reena ja Rits vahetasid klassi, siirdudes teisest astmest kolmandasse ehk kõige raskemasse, ning seekord osutus see Ritsile liiga raskeks ja tulemust kirja ei saadud. Ritsil ja Reenal oli see võistlus alles viies ja Rits oli ka kõige noorem ja kogenematum koer selles klassis. Kuid nüüd on mõlemad kogemuse võrra rikkamad.

Kaidi Kask ja Saksa lambakoer Golttvizen Hof Bodo, kes oli võistluse vanim koer, said kolmandas astmes kirja kolmanda tulemuse. Esimesest kohast jäi puudu vaid 3 punkti ja selle võis panna ka libeduse arvele, mille tõttu koer meetrikõrgusest takistusest tagasihüppel libises ega saanud seetõttu harjutust sooritada. Bodol on tänavu ka viimane aasta võistelda, sest vanus ja sellega kaasnevad tervisehädad teevad oma töö.

Kaidi Kask

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 110 korda, sh täna 1)