3x Jaan Lember (2)

3x Jaan Lember

 

Jaan Lember on üks ütlemata populaarne nimi. Elanikeregistri andmetel elab Eestis kuus sellenimelist meest, neist viis Saare maakonnas. Paraku polnud lihtne neid kõiki tabada. Näost näkku jutule õnnestus meil saada neist kahega. Noorim Jaan Lember elab ja töötab praegu Soomes ning temaga saime suhelda ainult telefoni teel. Jaan Lember, kes elab Irase külas, viibib parasjagu haiglas ning Karja küla Jaan Lembriga ei õnnestunud meil kontakteeruda.

Jaan, Vollu poeg, Lember 1951
Seda Jaani teavad-tunnevad ilmselt kõik, kel vähegi asja Kuressaare turule. Mees seisab oma turuleti taga, mis äärest ääreni täis põnevat puidust käsitööd, olgu ilm mis tahes.

Jaan, Hennu poeg, Lember 1973
Jaan Lember Hennu poeg on nimekaimudest kõige noorem. Valjalast pärit mees elab Soome pealinnas Helsingis ning peab seal autoremondi- ja hooldustöökoda. Tema firma nimi on Öselcar OY (kui tõlkida, siis ikka “Saaremaa auto”!) ning ta usub, et kunagi tuleb ta Saaremaale tagasi.

Jaan, Jüri poeg, Lember 1945
Jaan Lember Jüri poeg – sportlane, ühiskonnategelane ja koolijuht. Õpetaja peale selle. Kui aus olla, siis seda, et Saaremaal viis temanimelist meest on, sai toimetus teada just telefonikõnest, kus palusime nõusolekut nimekaimude loo tegemiseks. “Lisaks käsitöömeister Jaan Lembrile ja minule on neid veel kolm,” avaldas ta.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 300 korda, sh täna 1)