CNN kajastas Nasval toimunud jääpurjetamise suurvõistlust (5)

Veebruari lõpus ja märtsi alguses õnneliku juhuse läbi Saaremaal Nasval toimunud jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlused said Eesti üleriigilises meedias küll teenimatult vähe tähelepanu, kuid välismeedia see-eest võttis vaevaks olulisest võistlusest siiski saatelõike teha. Võistlust kajastas vahetult pärast selle toimumist näiteks Saksa telekanal ZDF ning eile jõudis veebiavarustesse 10-minutiline saatelõik ka CNN-ilt.

Detailiderohke kokkuvõtte Nasval toimunust tegi CNN-ile võistluspaigas kohapeal viibinud Shirley Robertson, kes oli Saaremaale tuleku osas vägagi põnevil ja pidas seda vägevaks seikluseks. “Kõigest 24 tundi enne võistluste algust teha asukoha osas otsus – see on hämmastav. Millise spordiala puhul see veel võimalik oleks?” oli Robertson Nasvale sõites tõelises ootusärevuses.

Võistluse korraldaja ja ise ka võistlejana üles astunud Jörg Bohn tunnistas CNN-ile antud intervjuus, et jääpurjetamisele kuulub väga suur ja tähtis osa tema elust ning tema kirgliku suhtumise kohta spordialasse andsid tunnistust ka võistlejate kommentaarid tema aadressil. Vahetult enne võistluste avapauku toimunud jää paksuse mõõtmise ajal tunnista Bohn CNN-ile, et nii heas konditsioonis jääd (jää oli mõõtmiskohas 37 cm paks – toim) on võistlusele ääretult raske leida.

Nasval toimunud EM-ist tegi uudisloo ka Saksa telekanal ZDF. Seevastu Eesti üleriigilise meedia huvi võistluste vastu oli kaduvväike. ERR kajastas võistlust vaid veidi üle minuti kestnud uudisklipis. Üritus ei leidnud laiemat kõlapinda ka üleriiklikes paberlehtedes.

CNN: Sailing on ice at the DN championships

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)