Kaarmal võidakse avada Saaremaa esimene erakool (1)

Kaarma vallas on käimas usin haridusstrateegia väljatöötamine, kus pead murravad nii volikogu komisjonid kui ka selleks palgatud konsultatsioonifirma Cumulus.

Volikogu sotsiaalkomisjoni jaanuarikuisel koosolekul jõuti järeldusele, et kui Kaarma kool ei suuda palgarahaga välja tulla, võiks koolimajja teha kindla suunitlusega erakooli. Komisjoni esimehe Ülle Kuke sõnul tegi säärase ettepaneku Hannes Nelis, kelle arvates võiks juhul, kui rahanduskomisjon leiab raha mõlema kooli töö jätkamiseks, vanamoodi edasi minna. Kuid erakooli jaoks oleks juba olemas hea maja ja head õpetajad, kes saavad ennast teostada.

“Seda, mis see suunitlus võiks olla, ei ole me isegi ideetasandil arutanud,” märkis Kukk, lisades, et ehkki tegemist on rohkem hariduskomisjoni reaga, arutavad nii tähtsaid küsimusi läbi siiski kõik komisjonid. “Iga kool peaks olema endale selle Nokia leidnud,” sõnas sotsiaalkomisjoni esimees, viidates, et haridusteemaga pidanuks juba ammu tegelema.

Kaarma haridus- ja kultuurinõunik Rein Orn jäi sotsiaalkomisjoni otsust kommenteerides napisõnaliseks. “Ootame uuringu tulemused ära, esialgu ei ole me veel visioone arutanud,” kõlas Orni sõnum. Kaarma haridusjuht märkis siiski, et mõtteid on tõesti olnud igasuguseid, aga mingit kindlat seisukohta hetkel veel kujundatud ei ole.

Sama kinnitas ka volikogu hariduskomisjoni esimees Ülle Soom: “Enne uuringu lõppu me otsuseid ei tee.” Kaarma vallas on haridustemaatika eriti teravalt päevakorda tõusnud tänavuse eelarve tegemisel, kuna kahe kooli ülalpidamine käib vallale üle jõu, lisaks tahab oma osa saada Kuressaare linn – kuulutakse ju rõngasvallana linnaga ühtsesse haridusruumi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)