LC Piret sai aasta heategijate rändkarika (1)

LC Piret sai aasta heategijate rändkarika

Foto: Erakogu

Lions-klubide igal aastal välja kuulutatava aasta teo tiitli sai 2009./2010. a hooaja eest LC Kuressaare Piret.

Juba üheksandat korda valis Lions-klubide Eesti juhatus 68 üle Eesti tegutseva klubi hulgast (neist 62 lions-klubi ja 6 noorteklubi) välja möödunud aastal kõige enam heategevusega silma paistnud klubi. Võitja kuulutati välja ja rändkarikas anti üle nädalavahetusel Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimunud kevadisel ballil.

LC Kuressaare Piret presidendi Sille Väli sõnul oli Kuressaare klubi aasta tegu väga suur heategevustundide arv – kokku 474 tundi ehk 59 tööpäeva –, mis oli kõikide klubi liikmete poolt heategevusse panustatud isiklik aeg. Väli sõnul on LC Kuressaare Piret prioriteediks olnud paljulapselised pered, vähemkindlustatud perede lapsed, puuetega lapsed ja andekate laste huviharidus.

Heategevusega koguti 70 903 krooni ja selle rahaga toetas klubi 165 last. Klubi president oli kõnealusel hooajal Signe Sarah Arro. Rahvusvaheline LC organisatsioon on maailma suurim heategevusorganisatsioon, mis saab sel aastal 93-aastaseks. Lionsid tegutsevad 206 riigis ja on üle maailma väga populaarsed. Organisatsiooni Eesti piirkonnal on Sille Väli sõnul käimas 22. tegutsemisaasta, LC Kuressaare Piretil aga alles kolmas tegevusaasta.

Lisaks kohalikele heategevusprogrammidele on ka üleriigilised projektid “Tere, sõber! – Igale lapsele kodu” (asenduskodude leidmine ja toetamine), “Saa nägijaks” ja “Maarja küla”. Sel aastal on muuhulgas töös projekt, mille tulemusena aidatakse kahte pimedat üliõpilast Maarjat ja Ališeri, et nad saaksid endale juhtkoerad.

Helistades numbril 90 06 500, saab toetada 3 euroga, helistades 90 06 550, on toetussumma 5 eurot ja helistades 90 06 560, toetad 15 euroga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 65 korda, sh täna 1)