Juhtkiri: Suured sulid tõllas… (4)

Kunagi ütlesid meie targad esivanemad, et võlla satuvad vaid väikesed sulid ning suurte sulide koht on tõllas. Vanarahva tarkus paistab kehtivat ka tänasel päeval, sest milleks muuks saakski nimetada Mustjala vallamajas puhkenud tulekahju süüdlase õigeks jäämist. Küll ei suudeta pahategu tõendada, küll muutuvad vahepeal seadused ja siis lõpuks aegub asi lihtsalt ära.

Me sooviksime väga, et ka meie linna- ja vallavalitsustes töötaksid tõelised riigimehed ja -naised. Sellised, kes pärast õnnetust või millegi valesti tegemist julgeksid seista püstipäi ja tunnistada: “Mina tegin!” Ja võtaksid vastu ka seejärel määratud karistuse. Väärikalt. Ei saa ju nii olla, et keegi ei vastutagi, et niimoodi lihtsalt juhtus ja kogu lugu. Või oleme me tõesti oma juhte väärt?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)