Saaremaa Kaitseliidu kompaniid said juhatuse

Läinud laupäeval pidas oma üldkoosolekut Kaitseliidu Saaremaa maleva Kuressaare üksikkompanii, kohal oli ligi sada meest ja esimest korda “uue Eesti aja” jooksul valiti kompaniile ka vabatahtlikest riigikaitsjatest koosnev juhatus. Nädal varem oli oma aastakoosolekut pidanud ka Orissaare üksikkompanii ning saanud samuti oma esimese juhatuse.

Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik major Toomas Luik avaldas heameelt, et juhtimine on nüüd võimalik delegeerida kompaniide juhatustele – annab see ju võimaluse tuua otsustamine ja ka info edastamine kaitseliitlastele lähemale.

Kuressaare üksikkompanii pealik Toomas Kask kiitis samuti uue kollegiaalse organi sündi, märkides, et kui seni võis kaitseliitlase jaoks maleva juhatus jääda kaugeks, siis nüüd peaks side liikmetega olema kindlasti tihedam ja efektiivsem. On ju juhatuse üks ülesandeid uute liikmete vastuvõtmine.

Ka Orissaare üksikkompanii pealikule Raivo Kaburile teeb heameelt juhatuse olemasolu. Seda enam, et Muhu ja Saaremaa põhjapoolsemad mehed on korraldanud pidevalt ka ise mitmesuguseid väljaõppeüritusi. “Alles käisid eelmisel aastal vastuvõetud kaitseliitlased suuskadel ümber Muhu saare,” tõi Raivo Kabur vaid ühe näite.

Kuressaare üksikkompanii juhatusse valiti reservkapten Taavi Tuisk ja kaitseliitlane Tanel Kuusikmaa. Orissaare kompanii juhatusse kuuluvad nüüdsest Jüri Linde ja Elar Smirnov.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 49 korda, sh täna 1)