Saare murret kõnelev TAGAOTSITAV (10)

Saare murret kõnelev TAGAOTSITAV

 

Meie tänane lugu räägib mehest, kes noorpõlves keeras välja elektripirnid valla jõulukuuselt. Vanemaks saades tühjendas vallamaja seifi ja üritas panka röövida. Lõpuks kadus väljapetetud kolme miljoni krooniga, kuni ta Soomest üles leiti.

“Anna siia,” ütles mees, kui oli püstolitoru telleri poole pööranud. Punane jope seljas, peas nokkmüts, jalas ketsid, nägu katmas mask. See mees oli Kihelkonna mees Arvi Salong (41). Ning sooviks oli tal kui mõnest filmist nähtud kombel panka röövida.

12 aastat tagasi ühel maikuu lõpu õhtul oli Lihula alevis arvatavasti suhteliselt vaikne. Ühispanga tellerid valmistusid kell 17.30 pangamaja uksi sulgema ja teenindasid viimaseid kliente, kui maskiga mees sisse tuli ja raha nõudis. Maski taha peitunud purjus Arvi tulistas kolm lasku üle pangatöötajate peade lakke.

“Kas sa oled loll või, kui sa mulle kuuli pähe lased, kes sulle siis raha annab?” kirjutas tollane SL Õhtuleht, et Ühispanga Lihula kontori juhataja Mare Miilmets oli pangaröövlile just sellise küsimuse esitanud.

Mehele anti tellerilaegas, kus sees 4733 krooni ja rahanukk. Sisuliselt lahkus Salong pangast kommirahaga. Enne seda tulistas veel mõned lasud panga ukse pihta ka.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 81 korda, sh täna 1)