Muhu tüdrik, kelle elutöö on olnud eestlase uurimine

Muhu tüdrik, kelle elutöö on olnud eestlase uurimine

 

13. märtsil peab oma 75. juubelisünnipäeva Muhu saarel Rootsivere külas Mihkli talus sündinud Leiu Heapost, kes on üks Eesti juhtivatest antropoloogidest, eesti antropoloogia alusepanijate Juhan Auli ja Karin Margi õpilane ja kaastööline. Teda on nimetatud viimaste kõrval ka Eesti kolmandaks suureks ja sealjuures kõige mitmekülgsemaks antropoloogiks.

Leiu vanematel oli viis tütart ja poeg. Poeg astus isa jälgedes, kuid selle pere kaunite nimedega imekaunid tütred Luule, Leiu, Lehti, Laine ja Lilja püüdlesid kõik hariduse poole. Ilmselt ei ole Eestis palju selliseid peresid, kus kolm õde on oma alal üle riigi ja ka rahvusvaheliselt tuntud tegijad ja ka teised kaks on kõrgelt haritud ja oma erialal igati tunnustatud.

Küll on hea, et sel ajal, kui Mihkli tüdrikud olid noored, ei olnud sellist staari- ja mannekeenikultust nagu praegu, sest ka välimuse poolest oleksid nad kõik ajakirja kaanetüdrukuteks sobinud, aga võib-olla oleks siis mõni Eesti ühiskonna jaoks tarblisem asi tegemata jäänud.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 135 korda, sh täna 1)