Kuressaare gümnasistid aitavad Haapsalu lapsi (4)

Kuressaare gümnasistid aitavad Haapsalu lapsi

TEEME HEAD: Heategevuskampaania algataja Deisi Junsi sõnul peaks heategevusega tegelema terve aasta.
Foto: Egon Ligi

Deisi Juns ja Hanna Martinson algatasid Kuressaare gümnaasiumis heategevuskampaania, mille käigus on kõikidel õpilastel võimalik annetada raha, et korraldada rängas tuleõnnetuses kannatada saanud Haapsalu lastekodu lastele üks vahva suvepäev Saaremaal.

“Mõte teha midagi selle lastekodu heaks tuli kohe pärast õnnetust,” rääkis heategevusliku kampaania algataja Deisi Juns Saarte Häälele. Ta lisas, et tema esimene mõte oligi see, et KG on suur kool ning kui igaüks annetaks natukenegi, siis saaks kokku päris suure summa, millega lastekodu aidata. Deisi läks oma mõtetest rääkima Hanna Martinsonile, kes oli kohe nõus koos temaga neid plaane ellu viima. “Me ei tea ju kunagi, millal meil endil abi on vaja,” ütles Hanna Martinson.

Teada saamaks, millist abi on kõige rohkem vaja, võtsid tüdrukud ühendust Haapsalu lastekoduga, kus neile öeldi, et parim kingitus oleks, kui lapsed saaksid ühe toreda ekskursiooni Saaremaale. Deisi ja Hanna rääkisid oma plaanidest KG õppealajuhatajale Maidu Varikule ja üheskoos teavitati kõikide klasside juhatajaid.

“Üsna tavaline on, et jõuluajal tehakse palju heategevust. Meie arvame, et heategevusega peaks tegelema läbi aasta,” seisab Deisi ja Hanna poolt klassijuhatajatele saadetud kirjas, kus nad paluvad abi, et teha koolipere poolt annetus Haapsalu lastekodule. Lisaks soovitasid tüdrukud kõikidele lastele selgitada ka seda, mis on heategevus ja milleks seda tehakse.

Hanna ja Deisi sõnul ei ole annetus muidugi kohustuslik, kuid kõik, kes soovivad ja saavad seda teha, võiksid annetada 50 senti või 1 euro, võimalusel ka rohkem. Seejärel koostab iga klass nimekirja, kuhu laps märgib oma nime ja paneb allkirja, et ta on annetanud.

Järgmisel reedel viivad klassijuhatajad kogunenud summad ja nimekirjad Maidu Variku kätte. “Oleks ideaalne, kui ekskursiooni saaks teha 1. juunil,” ütles Hanna Martinson, selgitades, et siis on lastele parvlaevasõit tasuta. Mida täpselt lastele Saaremaal korraldatakse, sellele mõtlevad tüdrukud siis, kui annetatud summa suurus on teada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)