Juhtkiri: Heategu igapäevanormiks (1)

Kuressaare gümnaasiumi tüdrukute algatus teha head aasta läbi ja koguda annetusi Haapsalu lastekodu laste heaks, et need lapsed saaksid tulla suvel Saaremaale, on igati kiiduväärt. Ei pea ju tõesti ootama jõuluaega, et kellestki hoolida.

Samuti on algatusel oma kasvatuslik pool, sest heategevusest kavatsetakse rääkida klassijuhatajatundides. Ning mis ehk peamine, annetama ei pea suuri summasid – olgu või 50 senti –, kuid kokku tuleb lõpuks summa, mille toel on võimalik tõesti suuri asju teha.

Kindlasti teevad tüdrukud silmad ette nii mõnelegi skeptilisele täiskasvanule, kes arvab, et aitama peavad need, kes on selleks seatud, ning ega kõiki nagunii siin ilmas aidata suuda. Kui aga muuta oma suhtumist kas või niipalju, et küsida, mida mina ära teha saan? Ning tehagi üks väike heategu. Iga päev.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)