Saarlastele Eesti meistrivõistlustelt kuld ja hõbe

Läinud pühapäeval käis LTK Tops neljaliikmeline esindus Koerus osalemas Eesti 2011. aasta meistrivõistlustel lauamängude mitmevõistluses, kus kavas oli segapaarismäng. Topsi klubi kaks segapaari võtsid vabariigi meistrivõistlustelt maksimumi – kaks kirgast medalikomplekti, kuld ja hõbe!

Turniiri suutsid ainsana matši kaotuseta läbida Tiia Müürisepp ja Gunnar Usin, see oli kindlasti üks põhjusi, miks vabariigi meistrimedalid just nende kaela riputati. Tõsist konkurentsi pakkus neile LTK Tops teine segapaar Siisike Lehtsi / Rein Kirst, kes veel enne viimast vooru juhtisid Müürisepp/Usina ees 2,5 punktiga. Loosi tahtel kohtuti omavahel just viimases voorus ja matšivõit kuulus segapaarile Müürisepp/Usin tulemusega 11 : 5 (välkmale 4 : 0, välkkabe 1 : 3, koroona 2 : 2, lauatennis 4 : 0).

Eesti kuus paremat segapaari on: 1. Tiia Müürisepp / Gunnar Usin 52,5 punktiga 80 võimalikust; 2. Siisike Lehtsi / Rein Kirst 49 p; 3. Karmen Viikmaa / Andres Kuusk (Tartu) 46 p; 4. Merilin Ivask / Urmas Virves (Koeru SK); 5. Sirje Puusepp / Kalju Mägi (Järva); 6. Kristiina Schumann / Jaan Schumann (Järva).

Paljud spordisõbrad on küsinud, millega seletada Saaremaa lauamängude mitmevõistlejate edu vabariigi tasandil. Edu võti peitub suure tõenäosusega selles, et erinevalt teistest maakondadest on LTK Tops ja tema eelkäija korraldanud viimased 19 aastat mitmeetapilist maakonna meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiri.

Lisaks on hea meel tõdeda, et sellele huvitavale alale on õla alla pannud ka peamiselt koroonavõistlusi korraldav spordiklubi Saare Mäng, kes kolmel viimasel aastal on läbi viinud Saaremaa karikavõistlusi Orissaare spordihoones. See annabki saarlastele eelise just suurema võistluspraktika osas.

Koerus toimunud turniiriga ja vabariigi võistluskalendri muutumisega oli Kuressaare LTK Tops sunnitud muutma ka oma võistluskalendrit. Selle alusel toimub 2011. aasta Saare maakonna meistrivõistluste finaalturniir 19. märtsil kl 10. Topsi mänguruumidesse on ooda-tud võistlema kvalifikatsiooniturniiri neli paremat mitmevõistlejat, kellele lisandub eelmise aasta meistrivõistluste esinelik – Gunnar Usin, Rein Kirst, Villu Kallas ja Olev Kiirend.

Gunnar Usin

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)