Laanet: pigem lahkun poliitikast, kui vahetan erakonda (17)

Keskerakonna juhatuse liige Kalle Laanet kinnitas, et sahinad tema võimalikust erakonnavahetusest on täiesti alusetud ning et ta pigem lahkub poliitikast, kui vahetab erakonda.

“Ma ei ole see tüüp, kes jookseb ühest parteist teise. Mul on teatud põhimõtted, mida ma olen kaitsnud idaraha skandaalist alates, ja samamoodi on mul põhimõtted, mis puudutavad minu teatud valikuid. Kui ma tegin oma valiku, et Keskerakonna põhimõtted ja ideoloogia on minule kõige sobilikumad, siis ma järgmisel päeval ei tee valikut, et nüüd on ikka Reformierakond kõige parem,” ütles Laanet Delfile.

“Juhul kui elu läheb sedapidi, et ma leian, et ei ole võimalik Keskerakonnas enam olla, kas või lihtliikmena, siis tuleb poliitikast lahkuda, aga mitte niimoodi, et ma jooksen vudinal järgmise vihmavarju alla,” lausus Laanet.

Kalle Laaneti sõnul viiks teda selleni olukord, kui parteiliikmed peaksid arutama ainult persoonide põhjal, kuidas erakond peaks arenema. “Minu seisukoht on väga selge, et me peaksime oma põhiideoloogiat ellu rakendama. Me peaksime keskklassi huve kaitsma Eestimaal ja kui see on täiesti võimatu, siis see näitab seda, et minu poliitikas osalemine on inimeste jaoks vastuvõetamatu, sest ma ei suuda nende heaks midagi teha.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)