KG keeldus alla andmast

KG keeldus alla andmast

PROOVIS: SÜG-i parim mängija Oliver Mõru (rünnakul) näitas küll head mängu, kuid KG blokist tal alati läbi murda ei õnnestunud.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare linna gümnaasiumide karikas sportmängudes oleks võinud eile õhtul leida oma selleaastase omaniku. Kuid see on vaid “oleks”. Kuuest osavõistlusest esimesed kolm võitnud Saaremaa ühisgümnaasium pidi Kuressaare gümnaasiumile alla vanduma poiste võrkpallis.

Tütarlaste kohtumise oli võitnud SÜG, viies kuuest pallimängukohtumisest koosneva võistlussarja seisule 2 : 0 (25 : 18 ja 25 : 13). Üldvõiduks vajas SÜG vaid veel üht võitu.

“Oeh, ära võtsime,” sai siiski rõõmustada KG õpetaja Gabriel Sepp, kui poisid olid pingelises mängus SÜG-i alistanud. Numbrid küll 3 : 0, kuid geimid siiski 27 : 25; 26 : 24 ja 25 : 17.

Tüdrukute mängus oli KG helgeim hetk see, kui esimeses geimis 3 : 0 juhtima mindi. Hiljem SÜG naaberkoolile enam võimalust ei andnud. Kui teises geimis SÜG lausa 13 : 3 ette läks, polnud KG treeneril Sepal teha muud kui kahe käega peast kinni hoida. See mäng oli läinud. Ilmselgelt oli näha, et tüdrukute tase on ebaühtlasem kui poistel.

Mõned võrkpalliga tihedamalt seotud neiud üritasid mängu enda peale võtta ja olla korraga nii servi vastu võtmas kui ka sidemängijana tõstmas ja löömas. SÜG suutis oma mängu paremini organiseerida. Seda tunnistas ka kaotajate treener Sepp.

Poiste mäng oli seevastu teine tera. Kui eelmisel aastal oli mängu tulemus 3 : 2 KG kasuks ning viimanegi geim tuli punkt punktilt, siis seekord saadi hakkama vaid kolme geimiga. Mängupõnevuses kohtumine siiski alla ei jäänud. “Ei hakanud pinget peale panema,” viitas treener, et ta ei hakanud poistele enne loengut lugema, et karikaarvestuses on KG surutud seljaga vastu seina ning nüüd tuleb vaid võita. Gab-riel Sepp tunnistas, et poisid on kuu aega harjutanud vaid selle kohtumise tarbeks.

Kahes esimeses geimis ei olnud kumbki pool teisest eriti üle. Kord oli peal üks, kord teine. Viimases geimis jätkus SÜG-l jaksu poole geimini. Siis läks KG rünnakule ja võitis. Sepa sõnul oli nende kokkumäng vahest parem ja treener tegi ka rohkem vahetusi.

Poistest olid parimad mängijad Mart Tiitsaar (KG) ja Oliver Mõru (SÜG). Tüdrukutest valiti parimateks Liisel Nelis (KG) ja Mari Peeters (SÜG). Koolide karikavõistluse lõppvaatus toimub 4. mail Kuressaare linnastaadionil, kui vastamisi ollakse jalgpallis. SÜG-le piisab ühest võidust. KG peab võitma mõlemad mängud ja siis hakatakse võitjat selgitama jalgpalli penaltite abil. “Tüdrukutel on kaks järgmist kuud kehalise kasvatuse tunni sisuks jalgpall,” viskas Sepp villast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)