Saarlased annetasid ligi 73 liitrit verd

Esmaspäeval Kuressaare kultuurikeskuses ja teisipäeval Orissaare spordihoones toimunud doonoripäevad läksid igati korda. Kahe päeva peale kokku kogus verekeskus verd ligi 73 liitrit.

“Seekord oli inimesi küll tagasihoidlikumalt nii Kuressaares kui ka Orissaares, kuid kevadtalvise aja kohta, mil paljusid kimbutavad tervisehädad, on tulemused siiski head,” lausus SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla kommunikatsioonispetsialist Eva Maimre, lisades, et saarlased on ikka olnud tublid doonorid.

“Mulluse aasta kohta võib öelda, et Saaremaal on doonoreid 5,2% doonoriealisest elanikkonnast – see on väga kena tulemus,” märkis ta. Kuressaares tehti 121 vereloovutust ja koguti 53 liitrit verd, lisandus ka 19 uut doonorit. Orissaares loovutas verd 43 abivalmis saarlast, andes kokku 19 liitrit verd. Esmaseid doonoreid oli üheksa ja tagasi tuli saata viis inimest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)