Reformierakond kutsus koalitsiooniläbirääkimistele IRL-i (1)

Valimised võitnud Reformierakonna juhatus otsustas eile alustada koalitsioonikõnelusi Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL).

Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul kavatsetakse läbirääkimisi pidada tempokalt, mis samas ei tähenda, et kõnelused kiirelt lõpeksid. “Usun, et kahe nädalaga võiksid läbirääkimised peetud saada,” lausus ta ja lisas, et kuna võimuliit luuakse neljaks aastaks, tuleb valitsemisprogrammi põhjalikult arutada ja see kõik võtab aega.

Ansipi sõnul otsustas Reformierakond oodatult IRL-i kasuks, kuna nende kahe erakonna programmis on väga suur ühisosa. Tema hinnangul sooviksid ka valijad näha koalitsioonis IRL-i ja Reformierakonda rohkem kui Reformierakonda ja Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE).

Eelnevalt pidas Reformierakond teisipäeval nii IRL-i kui ka SDE-ga poliitilisi konsultatsioone. IRL-i esimees Mart Laar kinnitas pärast kohtumist, et erakond on kõnelustekutse saamisel koalitsiooniläbirääkimisteks valmis. Reformierakonna ja IRL-i võimuliidul oleks uues riigikogus 56, Reformierakonna ja SDE koalitsioonil aga 52 kohta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)