Politsei hoiatab tapmisähvardusega kirjade eest

Politsei hoiatab tapmisähvardusega kirjade eest

 

Lääne politseiprefektuuri teatel on inimeste elektroonilistesse postkastidesse saabunud ähvardava sisuga kirjad, milles end palgamõrvarina esitlev isik küsib adressaadilt lunaraha.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et inglisekeelses kirjas pöördub palgamõrvarina esineja adressaadi poole ja kirjeldab situatsiooni, kus pakutakse lunaraha eest võimalust hankida kassett tapatöö tellija kõnesalvestisega. Lisaks on kirjas toodud adressaadi ankeet isikuandmetega, mis loob eksliku ettekujutuse kirja saatja tegelikest kavatsustest.

Politsei tuletab meelde, et olenemata kirja sisust on tegemist ikkagi petukirjaga ja kirja saatjate soov on tegelikult raha väljapetmine. Lääne prefektuuri kriminaalbüroo menetleja Priit Lahesoo sõnul on tegemist kurikuulsate nii-öelda Nigeeria kirjade ehk Nigerian 419 kirjadega. “Meile saabunud versioon on rahvusvaheliselt tuntud kui Hitman Scam ja selle kaugemaleulatuvaks eesmärgiks on hirmutada ohvrit oma rahast loobuma,” selgitas Lahesoo. Ta lisas: “Kui ohver suhtlema hakkab, nõutakse temalt tavaliselt paarikümne tuhande dollari ülekandmist.”

Politseile teadaolevalt on tegemist Nigeeriast IP-aadressilt 41.203.64.251 saabuvate e-kirjadega. Politsei palub inimestel sellistest kahtlastest kirjadest teada anda, sest ainult nii saab kindlaks teha, kas need on tõesed või mitte, ning vastavalt sellele ka kõiki hoiatada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)