Metskülas koostatakse küla lugu (1)

Metskülas koostatakse küla lugu

SUURE JUUBELI OOTEL: Metsküla Issanda Templisseviimise koguduse puukirik on veel talverüüs. Selle kuu lõpus täitub sada aastat koguduse asutamisest.
Foto: Erakogu

Leisi valla Metsküla külaseltsi eestvõtmisel välja kuulutatud talvisele fotovõistlusele on laekunud juba 26 pilti. Eelmisel aastal korraldatud fotovõistlusel “Minu Metsküla” osales 11 harrastusfotograafi. Võitjaks kuulutati Ivo Muru.

Ilmselt saavad Metsküla hobipiltnikud lustakaid talvefotosid ka eeloleval laupäeval Mardi talu mäel peetavatest vastlapäeva ettevõtmistest. Külaseltsi juhatus ootab Metsküla elanikelt aga ka ajaloolisi fotosid, dokumente ja ülestähendatud mälestusi. “Oleksime sellisest materjalist väga huvitatud, et kokku panna MEIE KÜLA lugu,” seisab seltsi kodulehel.

Peatselt võivad Metsküla elanikud tähistada suurt juubelit. Sada aastat tagasi, paastukuu 26. päeval asutati apostlik-õigeusu kiriku Metsküla Issanda Templisseviimise kogudus. Ainulaadne hoone on enam kui saja-aastane Metsküla õigeusukirik, ainus puidust ehitis Saaremaa õigeusu kirikute seas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 118 korda, sh täna 1)