Valgevenelased käisid valimisi vaatlemas

Riigikogu valimisi olid vaatlema tulnud ka teiste riikide kodanikud. Näiteks käisid Pihtla vallamajas kodanikud Valgevenest, kes sisenesid, esitasid oma vaatlejatunnistused ning tutvusid valimisruumiga. Samuti tegid nad pilti ja uurisid komisjonilt, kas inimesi käib palju valimas.

Kuna rahvusvahelised vaatlejad taotlevad vaatlejatunnistused pealinnas, siis kohalikul maakonnakomisjonil nende kohta andmed puuduvad. Maakonna valimiskomisjoni esimees Jaan Leivategija ütles, et mingeid suuremaid rikkumisi valimiste käigus Saare maakonnas ei tuvastatud. Mõned eelhääletuse protokollid olid vigased, kuid kokkuvõttes see üldist tulemust siiski ei mõjutanud.

“Ka tunnistasime mõne kehtetuks tunnistatud sedeli kehtivaks ja mõne kehtiva omakorda kehtetuks,” lausus Leivategija, lisades, et see ei mõjuta küll otseselt tulemusi, aga mõned muutused tekivad. Leivategija sõnul oli sedeleid kokku 12 358 ja lõplikud numbrid kajastuvad elektrooniliselt ka valimiste kodulehel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)