Kuklid ja roosid olid eile kõige minevam kaup (5)

Kuklid ja roosid olid eile kõige minevam kaup

NAISTELE MÕELDES: Eile külastasid sajad mehed lillepoodi, et mõnda lähedast naisterahvast lilleõiega meeles pidada. Piltidel Andres Aas (vasakul) ja Mati Saul.
Fotod: Egon Ligi

Eilne vastlapäev ja naistepäev andsid tööd kondiitritele, kes küpsetasid mitmeid tuhandeid vastlakukleid, ja väga kiire tööpäev oli kõikides lilleärides.

Kuressaare Vanalinna kohvikus küpsetati eile üle 2300 vastlakukli ning kondiitrid asusid tööle juba öösel kell üks, et täita kõikide klientide tellimused ja rõõmustada ka päeval kohvikusse tulevaid ostjaid. “Kuigi me müüme kukleid juba jaanuari algusest, on tänane läbimüük ikka kõige suurem,” kinnitati Vanalinna kohvikust.

Ka Saare Magusas tekkis väike paus kuklite müüki alles pärastlõunal. Täpset kogust Tiiu Tamsalu avalikustada ei tahtnud, kuid kiire müügipäev oli neilgi. “Oi, kukleid läheb täna palju,” kinnitati ka Rehe Pagarist ning lisati, et nad püüavad kogu hingest kõikide klientide kuklisoovid täita.

Kõige popim lill oli roos

Lisaks pagaritele olid eile käed tööd täis ka lillemüüjatel. Kuressaare lillepoodidest osteti kõige rohkem roose, teisel kohal olid lillemüüjate sõnul tulbid ja kolmandal nelgid. Aga osteti ka nartsisse ja potililli. Saare Selveri lillepoes osteti kõige rohkem lilli eile hommikul. “Hommikul ostetakse ja ka õhtul, kui töölt koju minnakse,” ütles müüja, arvates, et ka õhtu kujuneb lillemüüjatele kiireks. Selveri lillepoe kliendid eelistasid roose ja tulpe.

Auriga lilleäri kliendid ostsid samuti roose ja tulpe, aga nelgiostjaidki oli päris palju. Auriga üllatas eile kõiki naisterahvaid, kes kaubanduskeskusse sisenesid, krüsanteemiõiega, mille ulatas naeratav turvamees. “Meilt ostetakse tänavu jälle nelke vähem kui eelmistel aastatel,” kinnitati Kuressaare kesklinnas asuvast Kaarma lillepoest, kus lillede läbimüük eile müüja sõnul päris normaalne oli. Ka selles poes eelistasid ostjad roose ja tulpe.

Rae keskuses asuvast Lillekojast viisid firmad eile lilli lausa kimpude kaupa ning eelistati roose, tulpe ja nelke. Saaremaa kaubamaja lillepoe kliendid eelistasid roosidele aga kevadisi tulpe ja nartsisse, mida kõige rohkem osteti hommikul. Ferrumi lilleäris olid kõige minevam kaup hoopis potililled ja müüja sõnul just potipriimulad. Lõikelilledest eelistati ka seal roose ja tulpe.

Ka Kuressaare bussijaama lillepoes läks ilumüük eile tunduvalt paremini kui muudel päevadel. “Kõige rohkem osteti tulpe, roose ja nartsisse,” ütles poe omanik Kristi Ellart.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 100 korda, sh täna 1)