Juhtkiri: Nobedate näppude voor

Täna kell 12 algab taas e-registreerimine Kuressaare linna koolide esimestesse klassidesse. Emad ja isad peavad lõunatunnist leidma selle aja, et läbi teha nobedate näppude voor, ja jumala eest ei tohi õiget (kella)aega maha magada, sest vastasel juhul jääb soovitud kooli uks tarkusepäeval pojale või tütrele suletuks.

Selles nobedate näppude voorus osalevad ka päris paljud maainimesed. Ikka selleks, et ka oma lapsele “paremat” saada. Mis sest, et kodukoolis jäävad klassipingid üha tühjemaks ning vallajuhid ohkavad aina sügavamalt, kui eelarve haridusreale numbreid kirjutavad. Ehk helistaks seekord hoopis sõbrale ja lepiks kokku, et saadaks lapse ikka kodukooli. Vähemalt esimesteks, nendeks algkooliaastateks…

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)