Alaska malamuut Hundu tunnistati Eesti tšempioniks (5)

Alaska malamuut Hundu tunnistati Eesti tšempioniks

EESTI TŠEMPION: Kolmeaastane Hundu koos Annemarie Randlaga.
Foto: Merle Randla

Nädalavahetusel Tallinnas Saku suurhallis toimunud rahvuslikul koertenäitusel võitis Eesti tšempioni tiitli Alaska malamuutide võistlusklassis kolmeaastane Hundu Saaremaalt, Merle Randla koer.

“Kuna ta on juuniorklassis võitnud mitmeid tiitleid, siis väike lootus oli,” lausus Hundu perenaine Merle Randla, kelle sõnul on koer varem osalenud juuniorklassis peale Eesti ka Soome ja Läti koertenäitustel.

Seekord tuli kuuel malamuudil näitusel nii jalutada, seista kui ka joosta, et kohtunikud saaksid hinnata koerte tõustandardile vastavust. Võidukas Hundu sai auhinnaks Eesti tšempioni väärika tiitli ja võitjad said ka rosetid. Küsimusele, kui palju tuli enne võistlusi treenida, vastas perenaine, et natuke ikka. Peamiselt on tema sõnul sellega tegelenud Hundu kasvataja Elen Han ja enne Tallinna näitust ka händler Kadi-Liis Säre. Põhjus, miks sellistel näitustel osaleda, on Merle Randla sõnul, et näitustelt saadud tiitlid näitavad, kui tõupuhas koer on. “Koer on ju pereliige ja kallis ka ilma tiitliteta,” lisas ta.

Otsuse võtta perre just Alaska malamuut tegi Merle sõnul tema tütar Annemarie, kellele kutsikas ostetud sai. “Aga see oli ka juhuste kokkusattumus. Kuna Hundu on Kopliste pere koera Loboga ühest pesakonnast, siis Antti Kopliste soovitas meile seda kutsikat,” rääkis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 278 korda, sh täna 1)