Nasval võidutses maailma edukaim jääpurjetaja (3)

Nasval võidutses maailma edukaim jääpurjetaja

MAAILMA TIPP: Nasval EM tiitli võtnud Karol Jablonski (väikesel pildil ja suurel nr P 36) on läbi aegade maailma edukaim jääpurjetaja.
2x Raul Vinni

Poolakas Karol Jablonski, kelle kontos on 7 DN-klassi jääpurjetamise maailmameistritiitlit, võidutses 8-aastase eemaloleku järel ka Nasval toimunud EM-l.

Lisaks jääpurjetamisele on Jablonski teeninud mitmeid tiitleid ka erinevates paadiklassides, ta osaleb praegu ka 1851. aastast toimuval Ameerika Karika võistlusel. See on maailma üks prestiižikamaid purjetamisvõistlusi ning Jablonski sõidab seal jahi Argo Challenge roolimehena.

Neljapäeval Nasval lõppenud EM-i esimesed seitse kohta kuulusidki poolakatele. Eesti jääpurjetajatest tegi kokkuvõttes tugevaima esituse Mihkel Kosk, kes suutis viimase päeva sõitudega tõusta 11. kohale. Seni eestlaste parim olnud Vaiko Vooremaa kaotas ühe koha võrra.

Saaremaa merispordi seltsi noorsõitjad Rene Riim ja Kevin Grass lõpetasid 155 osavõtja hulgas vastavalt 150. ja 153. kohaga. Regati raames viidi läbi ka Euroopa karikavõistlused, kus läksid arvesse EM-i viimase viie sõidu tulemused. Karikaarvestuses kuulus Rene Riimile 149. ja Kevin Grassile 151. koht. Ka Euroopa karika võitis Jablonski Zakrzewski ja Jarek Radzki (Poola) ees.

Rahvusvahelise DN-klassi jääpurjetamise assotsiatsiooni Euroopa kommodoor Jörg Bohn kasutas Nasval toimunud võistluse kohta vaid ülivõrdeid. “Kümnest punktist saate kümme,” kinnitas Bohn, kes ka ise võisteldes lõpetas viperuste (näiteks masti murdumine) kiuste 32. kohaga. Bohn kiitis lisaks võistlusoludele eriti Kuressaare linna ning siinseid majutus- ja toitlustusvõimalusi.

Saksa telekanal ZDF tegi EM-st ka suurepärase ülevaatliku uudisloo, kus võteteks Nasva jääl kasutati ka näiteks helikopterit. Uudisnuppu saab vaadata ZDF-i internetilehel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 54 korda, sh täna 1)