VALIMISED: Tiiduse lahkumine linnapea kohalt on kindel (13)

VALIMISED: Tiiduse lahkumine linnapea kohalt on kindel

MINEK: Urve Tiidus loobub Kuressaare linnapea kohast ning suundub Riigikokku. Pole ka välistatud, et Kuressaare meer saab käe otsa ministriportfelli.
Foto: Raul Vinni

Kuressaarel innapea Urve Tiidus kinnitas Saarte Häälele peale Riigikogu valimiste tulemuste selgumist, et tema tool jääb vabaks.

Urve Tiidus, kes eelmise Riigikogu koosseisu ajal loobus parlamendi asendusliikme kohast linnapea tooli kasuks ei jaganud lahkumise veksleid ka enne valimisi. Olgugi, et tema valituks osutumine oli ülimalt tõenäoline.

Hiiu-, Lääne- ja Saare maakonnas valimistel Jaanus Tamkivi järel teise tulemuse teinud Urve Tiidus kinnitas, et Kuressaarel tuleb nüüd tõepoolest uus linnapea valida, kuna sellise häältesaagi puhul pole võimalik ilmselt minemata jätta. Samas valdasid Tiidust aga kahetised emotsioonid ning ta ei osanud päris täpselt öelda, on ta valimistulemuste üle pigem rõõmus või kurb. Samas kinnitas Tiidus veelkord, et häid linnapäid on olnud enne teda ja tuleb ka järgmine. Saarte Häälele teadaolevalt on uus linnapeakandidaat juba ka olemas ning läbirääkimised ses osas on peetud.

Oma suundumist Riigikokku kinnitas erakonna peol Arensburgis ka siinne valimiste võitja, lahkuva valitsuse keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.
Ministrikontadest rääkides tähendas Tamkivi aga, et laskmata karu nahka veel jagada ei maksa, kuid kui talle keskkonnaministri portfelli siiski pakutaks, oleks ta valmis jätkama. Samas märkis Tamkivi ka seda, et kuulujuttudel, milles märgitakse tema soovi kodusaarele tagasi tulla, on mingil määral tõepõhi all. 

Valimistulemust üldiselt analüüsides ütles Jaanus Tamkivi Saarte Häälele, et kolm mandaati, mis siit ringkonnast saadi, oli miinimum, mis nad ka ära tegid. Kandidaatide nimekiri oli erakonnal tema sõnul tugev ning sisemine konkurents oli kõva.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)