Hobid aitavad noortel kokku hoida

Hobid aitavad noortel kokku hoida

NÄPUOSAVUS: Komandandi noortekeskuses on võimalik arendada näppude nobedust ja õppida uusi trikke. Uut näpurulaparki katsetavad osavnäpud Ken Klee (vasakul) ja Hendrik Putk.
Foto: Egon Ligi

Vaba aja sisukalt veetmine aitab kujundada mitmekülgset ja säravat inimest.

Kas võib nii väita? Ma ei tea, aga kui loed järgnevaid mõtteid huvitegevusest ja vaba aja veetmisest, siis saad ise otsustada. Lugedes spetsialistide mõtteid, tekkis tunne, et me küll teame ja oskame, aga raske on teha oma teadmiste järgi.

Kes meist vanematena ei tea, et lapsega/noorega tuleb palju koos aega veeta (olgu see siis mõni töö või meelelahutus või lihtsalt jututund). Aga kui oled oma igapäevaseid toimetusi tegemas ning jooksmas oma jooksu (kodu-töö-pood-kodu), siis on raske enda jaokski aega näpata, et mõtteid korrastada ja tasakaalu leida, rääkimata siis sellest, et oleksime lapsega võimelised normaalselt suhtlema. Ja kui me siis suudamegi selle hetke leida, pole lapsel/noorel aega.

Teisalt on jälle hulk noori, kes on leidnud endale meelepärase huviala ning sellega tegeledes kasvatanud enda ümber sõpruskonna, kellega võib teha koos kõike. Tihti saab kooliaegsest huviringist eluaegne hobi, mis võib olla kardinaalselt vastupidine sinu igapäevasele tööle, ja see rikastab meid, avardab maailma ja toob sära silmi.

Meil ei tohi olla nii kiire, et me ei paneks tähele väikesi inimesi, kes on meile antud ja kelle arengu eest me vastutame. Kas sina tead, millised on sinu lapse huvid? Mis paneb tema silmad särama?

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Maris Paomees
Saaremaa noorte infokeskuse infospetsialist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 79 korda, sh täna 1)