Lümanda vald jagas preemiaid (2)

Lümanda vald jagas preemiaid

ELUTÖÖPREEMIA: Eile andis Lümanda vallavanem Jaanika Vakker (vasakul) Taritus memme-taadi lauluklubis endavalmistatud lapiteki üle Lümanda valla elutööpreemia 2010 laureaadile Erna Niidile.
Foto: Aili Salong

Vabariigi aastapäevale pühendatud pidulikul kont-sertaktusel Lümanda kultuurimajas tunnustati 2010. aasta tegijaid ja anti üle elutööpreemia. Valla preemiad andsid kätte vallavanem Jaanika Vakker ja volikogu esimees Mart Maastik.

Valla elutööpreemia pälvis Taritu rahvamaja erinevate taidlusringide töös aktiivne ja ansamblite juhendaja, pool sajandit Lümanda koolis õpetajana töötanud Erna Niit.

Noorsootöö preemia anti FC Taritule. Möödunud aastal väga häid tulemusi saavutanud noored jalgpallurid, kes tegutsevad omaalgatusliku entusiasmiga, katavad ise ka enamiku oma kuludest. Spordipreemia sai Kristo Õunap, kes on tegelenud purjetamisega juba 2001. aastast ning on Saaremaa ja Eesti meister ja Eesti Zoom8 koondise liige. Hariduspreemia anti lastesõbralikule õpetajale Ülle Reinsoole.

Ettevõtluspreemia kuulus OÜ-le Kotlandi-Kadaka, Raivo Tarkmeelile ja Terje Kasmäele, kes on üle võtnud vanemate üles ehitatud talu, millele kuulub ligi 30 lehma, 30 noorlooma ja umbes 200 ha hooldatavat maad. Kultuuripreemia sai Kaja Tampere (August Mälgu venna tütretütar), kes on Vähiku pere eesotsas aidanud nii mõtte kui teoga kaasa 2010. aastal Lümanda vallas korraldatud Mälgu aasta üritustele.

Seltsielupreemia kuulus aktiivsele kaasalööjale rahvamaja töös ja spordimehele Heino Lahele, kes tähistas 1. märtsil oma 85. juubelisünnipäeva ning tänu kellele toimub eeloleval suvel Taritu 20. perespordipäev. Aastapreemiate suurus oli 35 eurot, elutööpreemia omanik sai lisaks lapitekile ka ooperipiletid kahele.

Samal üritusel tunnustati ka 2010. a maakondliku tunnustuse saanud Lümanda valla elanikke: aasta koolitajat Signe Sarah Arrot, aasta isa Meelis Kuivjõge ja KadakMari 2010 elutöö auhinna saanud Anita Kütti. Ka nemad kõik said ooperipiletid kahele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 83 korda, sh täna 1)