Juhtkiri: Eesti eest!

Eile peetud metsavendade mälestuspäeva konverentsil küsiti lõpetuseks: kes nad olid, need mehed (ja naised), kes võitlesid oma lootusetut võitlust Eestimaa metsades? Kindlasti olid nad väga erineva taustaga inimesed, kuid nende peamine soov oli kukutada punavõim, nad võitlesid oma võitlust – Eesti eest.

See, et karmid olud muutsid nii mõnegi psüühikat, on paratamatu. Muide, neid metsas olnuid oli Saaremaal hinnanguliselt kokku 500. Räägitakse aga vaid mõnest nimest.

Homme on meil kõigil, kes seda veel teinud pole, samuti võimalus anda oma panus Eesti eest – see on vaba riigi kodaniku võimalus ja kohus rääkida kaasa riigi juhtimises ning minna valima. Teeme seda siis ning ärme jäta otsustamist teiste hooleks. Lähme kas või seepärast, et pärast oleks, kellel nööbist kinni võtta ja öelda: “Mees, nii Eesti riigis ei tehta!”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)