FC Kuressaare kaotama ei lähe (5)

FC Kuressaare kaotama ei lähe

UUES KUUES: Uus on ka FC Kuressaare vorm. Sellest hooajast kannavad saarlased firma Joma riietust. Fotol poseerivad uutes vormides kaitsjad Urmas Rajaver ja Taavi Azarov.
Foto: FC Kuressaare

Homme Sillamäe Kalevi vastu järjekordset jalgpalli meistriliiga hooaega alustav FC Kuressaare on teinud mitmeid muutusi koosseisus ning eesmärgiks on võetud liigasse püsima jäämine.

Eelmisel aastal tagati liigasse jäämine alles pärast üsna veenvat kodumänguvõitu Kiviõli Tamme Auto üle. Sel aastal loodetakse sellist stsenaariumi kindlasti vältida. Hooaja kestel tahetakse lahing anda kõigile.

“Kõik üheksa ülejäänud võistkonda on täis samasuguseid lihast ja luust inimesi nagu meiegi,” nentis FC Kuressaare pressiesindaja Miko Pupart, öeldes, et kui fännid ka oma toetust näitavad, siis on võimalik võita kõiki meeskondi. Seda on ajaloos ka juba varem tõestatud.

Rakverega lõpetati

Eelmisel hooajal täiendati FC Kuressaaret mitme Lääne-Viru mängijaga ning ka duubelmeeskonnaks oli Rakvere FC Flora. Sel aastal on pilk pööratud jälle rohkem Saaremaa oma poiste poole. Lääne-Viru projekti Puparti sõnul läbikukkunuks siiski nimetada ei saa, pigem said
saarlased sellest kasu.

“Koostööl Rakverega olid kindlasti oma plussid ja miinused. Võib küllalt julgelt väita, et Lääne-Viru poistega täiendatud meeskond oli mängulises mõttes tugevam kui ilma nendeta. Samuti said tänu esiliigas olnud duubelvõistkonnale kõrgemal tasemel mänguaega noored saarlased, kelle jaoks saab nüüd üleminek meistriliiga tasemele ehk lihtsam olema,” märkis Pupart.

Miinusena tõi ta välja, et loomulikult on kahju saarlastest, kes jäid Rakvere meeste varju, kuid ka sellel oli oma põhjus. “Hetkeseisuga oleme paratamatult olukorras, kus kõrgliigas püsima jäämise eest oleks ainult Saaremaa jalgpalluritega raske võistelda. Usun, et möödunud hooajast õppisid kõik – nii mängijad, treenerid kui ka klubide taustajõud – ja uuel hooajal ollakse seetõttu veelgi targemad ja tugevamad,” rääkis Pupart.

Praegu käib meeskonna peamine treenimine Tallinnas, kus treeningutel osaleb vähemalt 20 meest. Lisaks veel Saaremaal treenivad ning põhi- ja duubelmeeskonna piiril olevad mängijad. Mõnel mängijal on ka vigastus. FC Kuressaare ridadesse kuulub ametlikult 16 meest, kuid piiripealsed mängijad on pandud pigem II liigas palliva JK Sörve nimekirja, kust neid saab vajadusel kuni viie kaupa meistriliiga mängus kasutada. Ka põhimeeskonda ametlikult ümber registreerida saab neid igal ajal.

Mitu uuendust

Pupart ütles, et meeskonna komplekteerimisel on suurim muutus kindlasti ründaja Dmitri Skiperski loobumine meistrisarjast. Lootus on, et mees jookseb väljakule JK Sörve eest. Sander Laht on läinud FC Florasse. “Lahkujate nimekirjas on ka peaaegu kõik eelmisel hooajal Rakverest saabunud jalgpallurid, kes Reijo Kuusiku eestvedamisel otsustasid tänuväärselt taas kohalikku vutti jalgadele aitama hakata.

Algaval hooajal ei näe FC Kuressaare ridades ei Kuusikut ega ka Jüris Sahkurit, Jaanus Kaasikut, Elar Tovstikut, Alari Tovstikut, Alari Aunapuud ja Joonas Ljaši. Eesti kõrgeimal tasemel jalgpalli mängimisest võttis pausi ka pikaaegne esiväravavaht Roland Kütt,” loetles Pupart loobujaid.

Juurde on võetud mitmeid mängijaid II liigas mänginud Raasiku Jokkeri klubist, kellega tehakse koostööd Puparti sõnul mitte esmakordselt. “Mõned aastad tagasi käidi koondvõistkonnaga maailma suurimal noorteturniiril Gothia Cup’il Rootsis. Koos saarlastega teevad Raasiku poistest trenni väravavaht Riido Reiman, kaitsjad Rauno Reiman, Marko Nahkor ja Ervo Vaatmann ning poolkaitsjad Andre Ilves, Madis Lange ja Ott Reinike,” nimetas Pupart nimesid, mis meeskonna rivistuses võõrad on. Alles üleeile oli klubi saanud täiendust ka Nõmme Kaljust – FC Kuressaarega liitus, esialgu pooleaastase laenulepinguga, Saaremaa juurtega keskkaitsja Sami-Sander Kivi.

Keda jalgpalli jälgija peaks uuel hooajal eriti silmas pidama, Pupart nimeliselt välja tooma ei hakanud. “Sarnaselt treeneritega ei ole me tahtnud erinevate vekslite või nimede väljakäimisega ühelegi mängijale lisakoormat õlule asetada. Ootame kogu meeskonnalt ühtlast ja pidevat positiivset arengut, mis lubaks publikule näidata kvaliteetset jalgpalli oma poiste esituses,” lausus ta.

FC KURESSAARE
Väravavaht Priit Pikker; kaitsjad Argo Aava, Taavi Azarov, Sami-Sander Kivi, Märt Kluge, Urmas Rajaver, Rauno Reiman ja Kaarel Saar; poolkaitsjad Rene Aljas, Andre Ilves, Madis Lange, Amor Luup, Lauri Mihkelson, Sander Viira; ründajad Martti Pukk ja Elari Valmas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 88 korda, sh täna 1)