Vargaks tembeldatud vanur seljatas kohtus politsei (9)

Politsei poolt pisivarguste eest väärteokorras karistatud 75-aastase Kuressaare mehe süü ei leidnud kohtus tõendamist ning talle hüvitatakse kaitsja peale kulutatud 648 eurot riigieelarvest.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammelehe sõnul kahtlustati meest augustis toime pandud pisivargustes, kui ühel korral varastati poest patareisid ja teisel korral šokolaadi.

Mees ise kinnitas, et tema ei ole poest varastanud. Vaatamata sellele koostati talle Kuressaare politseijaoskonnas protokoll ning mullu 4. novembril tehtud otsusega määrati 300 krooni suurune rahaline karistus. Politsei poolt pisivargaks tembeldatud mees ei olnud aga asjade sellise käiguga rahul ja kaebas politsei tehtud otsuse kohtusse palvega määratud karistus tühistada.

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas vaadati kogutud tõendid läbi ja rahuldati vana mehe kaebus. Kohus asus seisukohale, et menetlus tuleb lõpetada, sest väärteo tunnused puudusid. Lisaks tuleb mehele riigieelarve vahenditest hüvitada ka valitud kaitsjale makstud õigusabikulud summas 648 eurot. Politsei kohtuotsust edasi ei kaevanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)