Valjala ootab apteekrit (3)

Valjala vastavatud perearstikeskuses on uued ruumid ootamas ka apteekrit, kuid kahjuks ei ole seni veel kedagi leitud, kes sooviks rohupoodi pidada.

“Saaremaal on vaid kaks kuni kolm proviisorit ning maal on sellist inimest raske leida,” tõdes Valjala vallavanem Kaido Kaasik, kelle sõnul sai hoone valmis ja ruumid ootavad. Päris lootust kaotanud vallarahvas siiski veel ei ole.

Varem tegutses Valjalas Kuressaare Apteek OÜ alla kuuluv Valjala haruapteek, mis suleti aga 2009. aasta lõpus, kuna sinna ei suudetud pärast senise apteekri lahkumist uut töötajat leida.

Sama kurb on lugu Kihelkonnal, kus apteek suleti eelmise aasta novembris. Saarte Hääle andmetel on Kihelkonna apteek ka praegu kinni, sest aastaid töötanud apteeker oli aasta lõpus haiguslehel ja külas liikusid jutud, et apteeki enam ei avata.

Kihelkonna vallavanema Raimu Aardami sõnul ei ole aga apteeker vallavalitsusele veel kindlalt öelnud, mis edasi saab. Aardam kinnitas, et kui senine apteeker teatab, et ta tõepoolest töölt lahkub, siis mõtlevad vallajuhid, mis edasi saab. Kihelkonnal on apteek tegutsenud ligi sada aastat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 52 korda, sh täna 1)