Saarlased tõid puhkpillikonkursilt auhinnalisi kohti (2)

Saarlased tõid puhkpillikonkursilt auhinnalisi kohti

KONKURSIL: Vasakult Karlis Saar, Erik Simastel, Kenro Endel Üts, Erko Tiitmaa ja Tom Kärner.
Foto: Martti Nõu

Teisipäeval Türi kultuurimajas toimunud Pärnu regiooni puhkpillikonkursil saavutas Tom Kärner oma vanusegrupis esimese koha. Tom valiti ka kogu konkursi parimaks vaskpillimängijaks.

Orissaare muusikakooli esindas neli puhkpillimängijat: Tom Kärner (eufoonium), Erko Tiitmaa (tuuba), Erik Simastel (trompet) ja Kenro Endel Üts (trompet). Erko Tiitmaa saavutas oma vanusegrupis kolmanda koha. Kõikide Orissaare puhkpillipoiste õpetaja on Karlis Saar ja klaveril saatis puhkpillimängijaid Merje Vahula.

Häid tulemusi saavutas veel Carolina Rahnel Kuressaare muusikakoolist (õp Tiiu Maripuu), kes saavutas esimeses vanuserühmas plokkflöödimängijatest esikoha. Lennart Aavik Kuressaare muusikakoolist (õp Karlis Saar) pälvis eufooniumimängus kolmanda koha. Kati Räim Kuressaare muusikakoolist saavutas plokkflöötide teises vanuserühmas kolmanda koha ning kolmandas vanuserühmas sai teise koha Annaliis Lehto (õp Tiiu Maripuu) Kuressaare muusikakoolist.

Kokku osales puhkpillikonkursil 57 noort muusikut, 17 neist olid vaskpillimängijad. “Kahjuks on üleüldiselt vaskpillimängijaid vähe. Puupuhkpillide mängijaid on nagu rohkem,” lausus Orissaare muusikakooli direktor Martti Nõu, lisades, et suurem konkurents tõstaks kindlasti taset.

“Üldine tase on pigem nõrk, aga kes on tugevad mängijad, need on väga head hoolimata üldisest tasemest,” märkis ta. Igal osalejal tuli esitada kaks erineva iseloomuga pala. Õpilasi hindas žürii koosseisus Raivo Peäske, Olavi Kasemaa, Jaan Ots ja Edmunds Altmanis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 75 korda, sh täna 1)