Kuressaare gümnaasiumi õpilased teevad Estonias ooperit

Veebruari keskel said 20 kooli üle Eesti kätte noodid Tšaikovski, Mozarti, Puccini, Bizet’, Wagneri jt tuntud ooperi- ja balletiheliloojate teostega. Noodid jõudsid ka Kuressaare gümnaasiumisse ning noored saarlased saavad kaasa lüüa nii sõnalises osas kui ka laulmises. Estoonlaste näpunäidete kohaselt algasid pärast nootide laialisaatmist ettevalmistused noorte teatrihäppeningiks “Armastus salakaubaks”.

Projekti “Täna teeme ooperit” raames kehastuvad Eestimaa eri paikades 300 noort lauljateks, tantsijateks, pillimeesteks, kunstnikeks, dekoraatoriteks, õmblejateks, lavameistriteks, dramaturgideks – esindatud on enamik ooperimaja ametitest. Kokku saadakse vaid üheks napiks nädalalõpuks ja 13. märtsil on pöörase avantüüri tulemus vaatajate ees.

Ettevõtmisele on õla alla pannud Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 ja selle eesmärk on tuua pealinna suurima teatri muusikamaagia lähemale kogu Eesti noorsoole. Kui seni on rahvusooperi igasuvisest projektist “Täna teeme ooperit” osa saanud vaid Tallinna lapsed, siis nüüd osalevad teatrihäppeningis ka Pärnu-, Tartu-, Ida- ja Lääne-Virumaa, Harju-, Rapla- ja Saaremaa põhikoolide, gümnaasiumide ja huvikoolide õpilased.

“Armastus salakaubaks” on klassikalise ooperi- ja balletimuusika hittidel põhinev lavastus, mis otsib lahendust praeguse aja probleemidele: rahapuudusele, pangalaenudele, majanduslangusele ja võimalikule maailmalõpule.

Noori juhendavad dirigent Priit Aimla, lavastaja Ivo Eensalu, koreograaf Lemme Saarma, kunstnik Jane Kaas, noortetöö juht Mailis Kuur ja paljud teised Estonia töötajad, fännid ja vabatahtlikud abilised.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)