Juhtkiri: Jäätee ruulib

Jäätee on pannud elu kihama ja siiani suhteliselt paiksedki inimesed kas ühelt saarelt teisele või siis mandri ja saarte vahet vurama. Sõidavad ju needki, kes muidu laevasõitu tüütuks ja tülikaks peavad.

Ka Kihnus olla teleuudiste põhjal kaupmeestel hea põli, sest mujalt rahvast on äkki ka talvisel ajal saarele päris palju jõudnud, isegi nii palju, et poepidajad pidada samuti üle jäätee erakorraliselt kaupa tooma minema. Niisiis elavdab lihtsam pääs saartele ka muidu talviselt unist majanduselu, toob külalisi, keda siin muidu vaid suisel aal näha saab.

Ilmselt seesama rahvaste ränne näitabki püsiühenduse vajalikkust. Et saaks ikka seda maanteejätku pidi, mis üle mere läheb (praegusel juhul siis jäätee), oma teekonda jätkata. Muidugi tuleb arvestada sellega, et sõit peab enne pimedat tehtud saama ning ooteaeg jääb ikka, sest ega’s kõik masinad ju korraga jääteele mahu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)