Teatripäeval on põhjust pöialt hoida

On selgunud teatriaasta auhindade nominendid 2010. aasta loomingu eest. Žüriid on märganud ka Kuressaare Linnateatri tegemisi ja nominentide hulgast leiame kaks meie teatriga seotud inimest. Meeskõrvalosa auhinnale kandideerib Guido Kangur Gregory Solomoni rolli eest Kuressaare Linnateatri lavastuses “Hind”.

Teatritöötaja auhinnale etendust ettevalmistavas kategoorias kandideerib Kuressaare Linnateatrist Ahto Matt – väiketeatri tingimustes uuslavastuste ettevalmistamise eest vastutajana alati parimat tulemust taotlev ja kindlustav lavameister.

Eesti teatriliit annab igal aastal välja 33 auhinda (aasta-, tehnilise töötaja või nimelist auhinda, mis hõlmavad erinevaid tahke teatrikunstist ja teatriharidusest). Auhindade väljaandmist toetab Eesti Kultuurkapital. Teatriauhindade ajalugu ulatub tagasi aastasse 1961. Tänavu antakse auhinnad kätte rahvusvahelisel teatripäeval 27. märtsil Eesti Draamateatris. Pidulikust galast teeb otseülekande Eesti Televisioon.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)