Ruhnlased hüüavad appi (4)

13 ruhnlast on alla kirjutanud pöördumisele, milles nad paluvad kiiresti korraldada transpordiühendus nii Pärnu kui Kuressaarega, sest lennuk ei ole libeduse tõttu Ruhnu lennanud juba 26. veebruarist.

Vallavalitsuse, Saare maavalitsuse ja majandusministeeriumi poole teele saadetud appihüüus märgitakse, et soovitavalt võiks transporti korraldada helikopteriga.

“Suur hulk inimesi ootab nii Pärnus, Ruhnus kui ka Kuressaares pääsu saarele ja saarelt ära,” kirjutavad ruhnlased, viidates, et näiteks Pärnust ei pääse liikuma kaks kooliõpetajat, Ruhnust kaheksa gümnaasiumiõpilast ja üliõpilast, Kuressaarest mitu vallaametnikku ja volikogu liiget. “Käesolevaga soovime riigipoolset kiiret tegutsemist,” lõpetavad Ruhnu elanikud oma pöördumise.

Saare maavalitsuse nõunik Taavi Kurisoo ütles Saarte Häälele, et Ruhnu saar on regulaar-se transpordiühenduseta teist päeva ehk ära on jäänud esmaspäevased ja teisipäevased lennud. Kurisoo sõnul ei ole Ruhnu lennuraja olud pikalt ette ennustatavad ning võib juhtuda, et homme on regulaarne lennuühendus juba taastunud.

“Me oleme politsei- ja piirivalveameti piirivalveosakonna lennusalga lennutegevuse koordinaatori Jürgen Saarniiduga Ruhnu transpordi tagamisest helikopteriga rääkinud ning kahjuks ei ole neil võimalik enne 5. märtsi Ruhnu liinivedu teostama tulla,” lisas Kurisoo.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)