Toomas Tooli õigeksmõistmine jäi jõusse ka ringkonnakohtus

Väärtpaberitega manipuleerimises süüdistatud, kuid Harju maakohtus õigeks mõistetud suurärimehe Toomas Tooli ja SEB panga endise maakleri Karoly Kirberi õigeksmõistmine jäi jõusse ka Tallinna ringkonnakohtus.

Teise astme kohus otsustas esmaspäeval avaldatud otsusega jätta rahuldamata Põhja ringkonnaprokuröri Maria Suti apellatsioonkaebuse, milles ta taotles kohtualuste süüdimõistmist. Samas rahuldas kohus osaliselt Tooli ja Kirberi apellatsioonkaebused, mis käsitlesid riigilt õigusabikulude väljamõistmist. Nii mõistis ringkonnakohus riigilt Kirberi kasuks õigusabikulude katteks välja 10 660 eurot ja Tooli kasuks 19 173 eurot, suurendades maakohtus väljamõistetud summasid märgatavalt.

Tooli süüdistati selles, et olles oma abikaasa volitatud esindaja, andis ta ajavahemikul 14.–21. juuli 2008. aastal AS-i SEB Pank maaklerile Kirberile telefoni teel tehingukorraldused müüa tema abikaasaga seotud SEB panga esindajakontol olevad aktsiad suurtes kogustes ajas järjest madalama hinnaga.

Harju maakohus mõistis mullu oktoobris Tooli ja Kirberi õigeks. Kohus leidis, et meeste süü on tõendamata ning jättis ühtlasi läbi vaatamata nende vastu esitatud 75 985 krooni suuruse tsiviilhagi. Samuti mõistis kohus riigilt kohtualuste kasuks osaliselt välja kaitsjakulud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)