…maailma laanen laiali

...maailma laanen laiali

Jevgenia Pihel Inglismaalt

Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kellel ei ole tänapäeval sugulasi-tuttavaid välismaal. Piirid on lahti ja elame ju vabal maal.

“Vabad kodanikud teevad seda, mis vabade inimeste voli – lähevad õppima, töötama ja elama sinna, kuhu nende oskused, huvid või süda neid viib,” märkis Eesti Vabariigi president oma aastapäevakõnes. “Eesti kütkeiks ei saa olla sund või hirm või kohustus. Eesti kütkestavus peab seisnema muus. Olla nii meeldiv ja elamiskõlblik kant, et need, kes siin on, soovivad jääda; et need, kes siit läinud, naasevad…”

Vahetult enne kodumaa sünnipäeva küsis Saarte Hääl vaid mõnelt neist paljudest saarlastest, kes kõik n-ö maailma laanen laiali, miks nad Eestist ära läksid, kus ja kuidas nad võõrsil elavad, kas ja millistel tingimustel nad Eestisse tagasi tuleksid. Vastused on teie ees. Otsustagem siis ise, mida peaks tegema meie riik, meie valitsus, et need noored inimesed, nüüd juba targemate ja tunduvalt kogenumatena kodumaale tagasi tuleksid. Sest üks on selge, me vajame neid kõiki. Meid on ju nii vähe. Kõigest miljon.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)