Vabariigi sünnipäev Kärla koolis (2)

Vabariigi sünnipäev Kärla koolis

MAGUSAMA HETKE OOTUS: Pärast tseremooniat olid kõik oodatud tordile.
Foto: Maive Õispuu

23. veebruaril tähistas Kärla põhikool Eesti Vabariigi 93. sünnipäeva piduliku vastuvõtuga.

Pidulikus riietuses lapsed olid klasside kaupa koridori üles rivistatud ja ootasid, kuni tseremooniameister Daniel Andrejev luges ette nende klassi nimed ning sellele järgnes kätlemine direktor Uku Vilsoni ja õpilasesinduse presidendi Egelin Ellermaaga.

Püstitõusmisega anti au, kui saali kanti Eesti Vabariigi lipp, kandjaks noorkotkas Henri Rump ja saatjaks kodutütar Stella-Liisa Lõhmus. Teisena toodi saali Kärla valla lipp, kandjaks Siim-Sander Trave ja saatjaks kodutütar Maris Õispuu. Kõlas Eesti Vabariigi hümn.

Koolidirektor Uku Vilsoni sõnavõtust jäi kõlama Kärla laste tublidus ja õppimistahe, rohke osavõtt aineolümpiaadidest ja saavutatud head tulemused ning koolipere ühised ettevõtmised. Sellele järgnes 9. klassi õpilaste esituses ”Mõtted Eestimaa kohta”. Tore oli kuulata, milliseid emotsioone ja tundeid tekitab noores inimeses tema kodumaa Eesti.

Kärla vallavanem Villi Pihl ütles valla tegemisi kokku võttes järgmist: ”Koolis korraldatakse palju vahvaid üritusi, alles teil oli öökool. Kindlasti võiksime rohkem panustada noorteüritustesse, aga siin ootame ka teie endi aktiivsust. Kui teil on ideid, mida teha paremini või teisiti, siis tulge julgesti vallamajja ning võib-olla saame koostöös teha midagi uut ja paremini. Alati ei ole kõige tähtsam raha, vaid mõnikord on idee tunduvalt rohkem väärt.”

Mõtlemapaneva sõnavõtuga esines õpilasesinduse president Egelin Ellermaa, rääkides elus antud võimalustest: ”Kui me saame halva hinde, on meil teine võimalus see järgi vastata ja saada parem hinne. Meil on teinekord palju asju, milleks antakse meile teine võimalus, vahel isegi kolmas võimalus, kuid elu on ainult üks võimalus…”

Jätkas Kärla lasteaia direktor Maiu Raun, kes tuletas meelde, et ärge unustage oma vanavanemaid. Elu on täis ootamatusi ja lühike ning teist võimalust ei pruugigi tulla. Ta meenutas äsjast Haapsalu tragöödiat ja rääkis vanavanemate külaskäigust lasteaeda.

Maive Õispuu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 117 korda, sh täna 1)