Veiko Sepp siirdub tööle Hiinasse (1)

Veiko Sepp siirdub tööle Hiinasse

SAARLANE: Kuressaarest pärit Veiko Sepp on lõpetanud Saaremaa ühisgümnaasiumi.
Foto: Ericsson

Ericsson Eesti senine peadirektor ja Ericssoni Balti tütarettevõtete juht Veiko Sepp võttis vastu ettepaneku asuda juhtima ettevõtte kontserni Hiina ja Põhja-Aasia regiooni kliendiüksust ning alustab tööd Pekingis 1. märtsist.

Sepp asub Hiinas juhtima üksust, mille kliendid on sealse piirkonna suured telekomi- ja infrastruktuuriettevõtted. Tema sõnul aitas otsuse tegemisele kaasa avanev võimalus töötada kiiresti areneval Hiina turul. “Hiinas on väga kiiresti arenev turg ja seal toimub palju huvitavat nii mobiilside kui interneti poole pealt,” tunnistas Veiko Sepp Saarte Häälele.

Ta nentis, et senised kogemused Ericssoni tütarettevõtete ülesehitamisel Eestis, Lätis ja Leedus ning aktiivne osalemine Ericssoni Põhjamaade juhtimisstruktuuris annavad talle kindluse edasiliikumiseks. “Vaieldamatult oli tegemist põneva ettepanekuga, sest maailma majandusarengu seisukohalt tundub Hiina olevat hetkel üks huvitavamaid turge,” selgitas Sepp.

Kauaks ta Hiinasse jääb, ei osanud Sepp esialgu veel öelda. “Kindlasti on plaan tagasi tulla, see on minu jaoks pigem hea kogemuse omandamine ja enda proovile panemine,” sõnas ta. Veiko Sepp on olnud Ericssoniga seotud ligi paarkümmend aastat. 1990-ndate alguses töötas ta Soome Ericssonis, seejärel juhtis Ericssoni esindust Eestis. 1998. aastast töötab Veiko Sepp Ericsson Eesti peadirektori ametikohal ja juhib 2007. aastast ka Ericssoni Läti ja Leedu tütarfirmasid.

Märtsist Ericsson Eesti peadirektori kohusetäitjana ametisse asuv Seth Lackman on töötanud Eestis 1996. aastast. Vabalt eesti keelt kõnelev Lackman on varasemast Eestiga seotud ka suguvõsa kaudu. Soome Ericssonist alustanud ja 90-ndate keskel Eestisse tulnud Lackman on töötanud Ericsson Eesti finants- ja müügidirektorina ning kuulub ettevõtte juhatusse, muuhulgas on ta ka ITL-i juhatuse liige, teatas ettevõte.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 317 korda, sh täna 1)