Nublu käis Põllu tänava koolis aktusel

Nublu käis Põllu tänava koolis aktusel

VOOLIK LAHTI: Kallemäe kooli Kuressaare filiaali tõi tuletõrjekoer Nublu kolmapäeval palju rõõmu ja elevust. Niimoodi käib tuletõrjevoolik lahti, näitas Nublu lastele.
Foto: Egon Ligi

23. veebruaril oli Eesti Vabariigi aastapäeva pidulik aktus Kallemäe kooli Kuressaare filiaalis. Nagu selles koolis juba traditsiooniks saanud, on sel puhul külla kutsutud mundrikandjad. Seekord olid kohale tulnud päästjad päris tuletõrjeautoga ning nendega olid kaasas tuletõrjekoer Nublu ja päästeametis ennetustööd tegev Kätlin Poopuu.

Poopuu sõnul oli nende külaskäigu eesmärgiks ennast lastele nii tuttavaks teha, et nad tuletõrjeonusid ei kardaks. See eesmärk ka saavutati – vahetud ja siirad lapsed kallistasid mundrimehi ja Nublutki kohe kõvasti-kõvasti.

Nublu näitas omakorda, kuidas käib veevooliku lahti- ja kokkurullimine ning Kätlin Poopuu tutvustas tuletõrjujate mundreid. “Näete, saapaninad on nii tugevad, et siia võib päris peale astuda ja onu varvas haiget ei saagi,” rääkis ta.

Kooli direktor Piret Kaminskas rääkis lastele ka Eesti riigi sünniloost ja ühiselt lauldi isamaalisi laule. Kallemäe kooli Kuressaare filiaalis käib praegu 22 last.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 76 korda, sh täna 1)