Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistati ka jääaugus (fotod ja video) (8)

Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistati ka jääaugus (fotod ja video)

MU ISAMAA, MU ÕNN JA RÕÕM: Eesti Vabariigi sünnipäeva võib tähistada ka jääaugus Eesti hümni lauldes. Just nii talisuplejad eile tegidki.
Foto: Raul Vinni

Üle Titeranna kaikus eile veidi pärast kella 15 Eesti Vabariigi hümn. Küll vaid üks salm, sest lauljad seisid samaaegselt jääaugus, –15-kraadise õhukülma juures.

Peamiselt Saaremaa ühisgümnaasiumi noormeestest talisuplejad, kes end isekeskis eesnahkhiirteks kutsuvad, käivad jääaugus tähistamas kõiki suuremaid pidupäevi. Nii ka eilset Eesti Vabariigi 93. aastapäeva. Olukorra pidulikkusele viitasid ka trikoloorid noormeeste käes ja keskmisest rohkem publikut, kes külma vette sulpsatavaid mehepoegi vaadates jopekrae kõrgemale kõrvade peale sikutas.

Rannahoone terrassil riided seljast visanud 9 noormeest mängis kõigepealt läbi kivi-käärid-paber mängu, et loosida vette mineku järjekord. Seejärel roniti jääauku, võeti üksteisel ümbert kinni ja tervitati oma kodumaad sünnipäeval hümni esimese salmi laulmisega.

SÜG-i abiturient Ott Aljas, üks üheksast, kes vees käis, rääkis, et see on neil juba kolmas aasta vabariigi sünnipäeval ujumas käia. Lisaks tähistatakse jääaugus ujumisega näiteks uut aastat ja ka nende seltskonda kuuluvate inimeste sünnipäevi. Sünnipäevalapsel on kusjuures alati au minna vette esimesena.

Ott ütles, et nende 2007. aastast tänaseni kestnud ujumisharrastus nakatab koolis juba nooremaidki. Eile oli ujumas näha ka näiteks kümnendikke. Kedagi värbamas käidud ei ole, kuid asi on siis järelikult nii atraktiivne, et tõmbab huvilisi ligi. Noormeeste endi ujumishuvi sai alguse uudishimust, et kui kaua on võimalik sügisel ujumas käia. Sügisest sai talv ja siis tuli uus sügis ja nii käiaksegi siiamaani. Mõnikord on nende ujumised lihtsalt pidulikumad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 167 korda, sh täna 1)